RizVN Login
Flying Boy

 

 
За правилно формирање тела и развој моторичких  способности јако је битан период до дванаесте године живота. Због тога је веома важно обезбедити стимулативну средину  за  правилан  раст  и развој сваког детета. Међутим,  подаци са којима располаже ЗЦ Чачак говоре да  чак  70 % деце предшколског узраста има неке телесне деформитете - равна стопала, кифотично, лордотично и сколиотично лоше држање.
 
 
Ако анализирамо услове и начин живота у којима данашња деца одрастају лако је закључити да је реч о хипокинезији као најзначајнијем фактору који утиче на ове појаве код деце. Презапосленост родитеља  и брзина живљења у савременом друштву довела је до тога да деца уместо да ходају чешће се превозе   аутомобилима, а у кућним условима уместо скакања и трчања све више користе пасивна занимања: вишесатно гледање телевизије,”сурфовање” по Интернету. Чачак има мали број игралишта која су слабо опремљена, тако да је предшколска установа нужан коректив породичном амбијенту.
У  ПУ “Радост” физичка активност  је саставни део свакодневног животног режима деце у вртићу и васпитачи улажу велики труд у осмишљавање и спровођење одговарајућих садржаја користећи разне спортске реквизите (лопте, чуњеве, обручеве…).За постизање максималног ефекта у превенцији и корекцији телесних деформитета неопходно је  стварање стимулативне средине како у затвореном простору, тако и на отвореном (двориште) као и едукација родитеља .
Неке од активности Тима за релизацију спортских активности су:
- Организовање "Олимпијаде"
-Учешће деце на кросу
-Организовање Трибина за родитеље
 
 Тим за реализацију спортских активност су педагог физичке културе, физијатар, нутрициониста, превентивне сестре, васпитачи и медицинске сестре.
 

 

Ми бринемо о Вашим најмилијима !

facebboktwittergallerycontact